11-04-07

Season 4; disc 1.

4.1

1 Crusade.
Het is 3 maanden nadat Lana naar Parijs is vertrokken, Chloe omgekomen is bij een explosie, Lex vergiftigt is en Clark zich opgeofferd heeft aan Jor-El en Jonathan in een coma is geraakt, als Clark opeens in Smallville terugkeert als Kal-EL. Echter, Kal-EL weet niets van het verleden van Clark en denkt er alleen aan om zijn voorbestemming te vervullen. Ondertussen komt er een nieuwkomer in Smallville om de dood van haar nicht Chloe te onderzoeken. Dit is Lois Lane. Hierdoor blijkt dat de voorspelde voorbestemming door Jor-El toch een andere wending krijgt. Ook krijgt hij te maken met een Kryptoriaanse artefact.
2 Gone.
Nu Jo-El van Clark is gescheiden, gaat Clark met Lois op onderzoek uit, om de ware toedracht achter de dood van Chloe te achterhalen. Als ze ontdekken dat het lichaam van Chloe zich niet in haar doodskist bevind, krijgen ze weer hoop. Echter, wat is de rol van Lex in dit geheel en hoever reikt nog steeds de macht van Lionel nu hij in de gevangenis zit. Ondertussen is Lana, na het verkrijgen van een vreemd teken op haar rug, vertrokken vanuit Pareis naar Smallville. Jason, haar nieuwe vriend volgt haar naar Smallville. Inmiddels is Lionel er ook achter dat Chloe misschien nog in leven is en stuurt een mutantmoordenaar om haar te vinden.
3 Facade.
Lois blijkt gezakt te zijn voor haar middelbare school en moet het laatste op Smallville High overdoen. Opeens blijkt Abigail van een lelijk meisje d.m.v. experimentele plasticchirurgie van haar moeder veranderd te zijn in een mooie zwaan. Echter, haar schoonheid blijkt een donker geheim te bevatten en levensgevaarlijk te zijn. Als Lana slachtoffer van Abigail wordt, gaat het reportersteam van de school, bestaand uit Chloe, Lois en Clark op onderzoek uit.
4 Devoted.
Clark besluit dit examenjaar om eindelijk zijn droom als footballspeler waar te maken en treedt toe tot het schoolteam. Echter wel tegen de wensen van Jonathan. Door omstandigheden krijg hij zelfs een leidende positie in het team. Ondertussen gaat de rest van het team zich ineens vreemd gedragen en zijn alleen nog geïnteresseerd in het behagen van de cheerleaders. Ook Chloe is helemaal in de ban van het football, ze laat de schoolkrant in de steek en werpt zich op Clark. Hierdoor besluiten Clark en Lois een onderzoek in te stellen. Zo ontdekken ze dat cheerleaders een feromoonchemicaal en Kryptoniet in de watervoorziening van het team stoppen om hen zo in een soort liefdesslaven te veranderen.
2005

19:06 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.