11-04-07

Season 4; disc 2.

4.2

5 Run.
Als Clark en Jonathan in Metrololis zijn, wordt de portefeuille van Jonathan gestolen door een supersnelle dief. Het blijkt een jongen te zijn die zelfs sneller dan Clark is. Als Clark hem confronteert slaat hij op de vlucht, maar duikt uiteindelijk op de Kent boerderij op. Daarna worden beiden min of meer vrienden. Echter, de jongen vervalt weer terug op misdaad als hij een oud en zeer waardevol manuscript ziet dat Lex in zijn bezit heeft. Maar omdat bij nadere bestudering Clark er achter is gekomen dat het manuscript een kaart met tekens in Kryptonees bevat, moet hij het zien terug te krijgen, zonder dat Lex argwaan krijgt.
6 Transference.
Clark wordt door een hoogfrequent geluid getrokken naar de gevangenis waar Lionel zit opgesloten. Dit Kryptoniaanse artefact wil Lionel tegen Lex te gebruiken. Als Clark tussenbeide komt vindt er een geestverwisseling tussen Clark en Lionel plaats, waardoor Lionel in het lichaam van Clark komt. Dan ontdekt Lionel de krachten van Clark en gebruikt deze om verloren fortuin te herwinnen, de vrienden van Clark te vervreemden en natuurlijk om zich op Lex te wreken. Ondertussen moet Clark zijn ouders overtuigen dat hij de "echte" Clark is. Ook moet hij een methode vinden om het proces om te keren, maar ook om te voorkomen dat hij in de gevangenis wordt vermoord.
7 Jinx.
Mikail Mxyzptlk is een uitwisselingstudent op Smallville High en tevens een bookmaker. Wat men niet weet is dat hij een gave heeft om anderen te besturen. Dit gebruikt hij onder andere om de wedstrijden waarop gegokt wordt te beïnvloeden. Zo ook de wedstrijd van Clark. Hierdoor gebeurt er met Clark iets, waardoor Clark en Chloe een onderzoek gaan instellen. Chloe ontdekt zijn geheim, maar kan er niets tegen doen omdat hij haar bestuurd. Ook Clark komt erachter, maar Mikail dreigt om Chloe te doden tenzij Clark het volgende spel verliest. Clark komt er ook achter dat Mikail in Smallville terecht is gekomen via LuthorCorp en Lex is ook bezig met het geheim. Clark staat nu voor een zware beslissing wat te doen.
8 Spell.
Lana is nog steeds bezig uit te vinden wat het teken op haar rug betekent. Ze komt er achter dat zij een ver familielid van een 17e eeuw vooruder Isabelle is. Isabelle is echter als heks op de brandstapel ter dood gebracht. Als Lana het spreukenboek van Isabelle in handen krijgt, wordt ze door haar geest bezeten. Dan doet Isabelle haar andere twee heksen herleven d.m.v. Chloe en Lois, waarna ze op zoek gaan naar kryptoniaanse artefacts. Clark probeert ze te stoppen, maar gebruikmakend van hun magie lukt het ze om Clark machteloos te maken. Clark zal dus een list moeten verzinnen om de heksen te misleiden en de geesten uit de lichamen van zijn vriendinnen te halen.

2005

19:04 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.