11-04-07

Season 4; disc 4.

4.4

13 Recruit.
Lois wordt beschuldigd van mishandeling als een jongen verlamd wordt gevonden nadat zij hem een trap in zijn maag had gegeven om hem te laten afkoelen van zijn dronken bui. Gelijkertijd krijgt Clark de kans om voor het prestigieuze Metropolis footballteam “The Bulldogs” te spelen. Vlak voor zijn rekrutering ontmoet hij Geoff, die ook afkomstig is uit Smallville. Hierdoor ontmoeten Lois en Clark elkaar op de schoolcampus, waar Lois Clark vraagt haar te helpen. Spoedig wordt duidelijk dat Geoff zijn door meteoriet verkregen krachten gebruikt om even een ander persoon tijdelijk te verlammen. Hij doet dit omdat hij niet wil dat anderen weten dat hij een freak is. Als Lois te dicht op zijn spoor komt, laat hij dit ook op haar los om haar het zwijgen op te leggen, waardoor Clark in actie moet komen. Na afloop neemt Clark een volwassen beslissing, maar raakt in verwarring door wat Chloe hem probeert duidelijk te maken.
14 Krypto.
Nu Lois door haar gedrag van de schoolcampus is gestuurd, verblijft ze tijdelijk bij de Kents. Als Lois toevallig een hond aanrijdt, brengt ze die mee naar de boerderij om te herstellen. Als de hond zich vreemd gedraagt, realiseert Clark dat het supersterkte heeft. Als hij dit nader onderzoekt, ontdekt hij dat de hond afkomstig is van een gestaakt experiment van LuthorCorp. Echter, de honden zijn in handen van criminelen gevallen, die ze gebruiken om overvallen te plegen. Ondertussen is Lana bezig met haar onderzoek naar Jason en zijn moeder. Hierdoor word Jason gedwongen om Genevieve een paar kwesties aan de kaak te stellen, alleen het antwoord is verre van prettig.
15 Sacred.
Clark ontvangt een bericht van de onlangs overleden Dr. Swann. Dr. Swann zend hem de disc die bij het voertuig hoort waarin hij als baby gevonden is en spoort hem aan om zijn missie af te maken. Eenmaal in de grot hoort Clark van Jor-EL dat hij de drie Kryptoriaans artefacts bijeen moet brengen, want die zullen hem verder kennis en macht verschaffen. Een heeft Clark al naar de grot gebracht, maar de ander twee ontbreken nog. Tevens waarschuwt Jor-El dat de vernietiging van de aarde op het spel staat, als deze in verkeerde handen vallen. Als blijkt dat Jason en Lex m.b.t. van de geheime kaart in China naar een van de Kryptoriaanse artefacts op zoek zijn, volgen hij en Lana hen. In China komt echter Isobelle naar boven en richt verwoestingen tijdens haar strijd om het Kryptoriaanse artefact. Daarbij laat ze iedereen achter met de vraag: wie heeft het..
2005

19:00 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.