11-04-07

Season 4; disc 5.

4.5

16 Lucy.
Lucy, de jongere zuster van Lois, komt naar Smallville voor onderdak en de Kents zijn zo aardig om haar op te vangen. Voor Clark is dit een moeilijke tijd met al die jonge vrouwen in zijn huis. Als Clark Lucy betrapt op het stelen van geld van de Talon, blijkt dat ze in de problemen zit. Een Europese misdaadsyndicaat zit achter haar aan omdat zij hen geld schuldig is. Lex biedt aan te helpen, want hij heeft nog een appeltje met hen te schillen. Want alles is niet wat het schijnt. Ondertussen breekt een dief in de flat van Lana en steelt het Kryptoriaanse artefact dat Jason in het geheim had weten te bemachtigen. Jason verdenkt Lionel, maar ook hier is niet alles wat het schijnt.
17 Onyx.
Lex is bezig samen met een wetenschapper aan een gevaarlijk experiment met Kryptoniet. Echter, als er plots een zware explosie plaatsvind, wordt Lex hierdoor geraakt en in twee verdeeld. Hierdoor komt zijn kwade kant vrij. De kwade Lex zet vervolgens Lex gevangen, om zij kwade plannen te kunnen bewerkstelligen. Hij doodt de wetenschappers en dreigt Lana Talon uit te zetten als zij niet zijn geliefde wordt en zijn vader te bekeren naar de donkere kant. Als hij ook probeert om Clark en Chloe te doden, bedenkt Clark een plan om hen weer bijeen te brengen, maar daarvoor moet hij wel zijn geheim aan de kwade Lex prijsgeven.
18 Spirit.
Er zijn drie kandidaten voor de Prom Queen van de Smallville High School Prom Night. En tot Chloe's verbazing is zij er een van nadat zij een pittig artikel hierover heeft geschreven. De gedoodverfde Prom Queen Dawn Stiles is hier laaiend over en als ze ook nog een door haar date wordt gedumpt, rijd ze woedend naar huis. Echter, tijdens de rit raakt haar auto in de slip en stort in een ravijn, waar allemaal brokken stukken van een Kryptoniet meteoor liggen. Terwijl haar lichaam in een coma raakt, ontsnapt Dawn geest met de mogelijkheid om andere lichamen te bezitten en controleren. Gelijk begint ze een zoektocht met inzet wraak en alsnog de Prom Queen te worden. Haar gedrag in o.a. Martha, Lios, Lana en Chloe maakt dat Clark de situatie begrijpt, maar hoe moet hij die stoppen.
19 Blank.
Als Clark een jongen, die geld heeft gestolen uit de Talon, probeert te stoppen, raakt hij zijn geheugen totaal kwijt. De jongen kan zorgen dat mensen hun geheugen van de laatste minuten of uren verliezen. Als Chloe er achter komt wat er met Clark gebeurt is, neemt zijn hem onder haar hoede om zo zijn geheim te bewaren en ervoor zorgen dat Clark niet per ongeluk dit openbaart. Terwijl Clark, Chloe, en Lois proberen om de jongen op te sporen, haalt Clark voordeel uit zijn "nieuw leven" door Lana op een nieuw begin te vragen. Ondertussen probeert Lex om het geheugenverlies van Clark voor zijn voordeel aan te wenden door hem ertoe te overwegen het geheim van de grot te openbaren. Als ze de jongen vinden, besluit Clark hem te helpen, waardoor de jongen dit wederzijds doet.

2005

18:58 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.