11-04-07

Season 4; disc 6.

4.6

20 Ageless.
Als Clark en Lana op weg naar huis zijn, zien ze een enorme lichtflits in het korenveld. Ze gaan gelijk op onderzoek uit en ontdekken ze een diepe krater met in het midden een baby, maar er zijn nergens ouders te bekennen. Dus nemen ze de baby mee naar de Kent boerderij. Als de baby, inmiddels genaamd Evan, in een lichtflits van de leeftijden van een pasgeboren naar 7-jaar-oud verandert, is het duidelijk dat hier iets bijzonders aan de hand is. Evan is in 24 uur 7-jaar gegroeid en het is duidelijk dat hij veroudert in een rap tempo en hulp nodig heeft om dit te stoppen. Daarom wenden zij zich tot Lex voor hulp, die zijn LutherCorp wetenschappers inschakelt. Ondertussen denkt Genevieve dat Lex het Kryptoriaanse artefact uit China heeft en dwingt Lionel het terugkrijgen, maar daarbij heeft ze niet op de Luther band gerekend.
21 Forever.
Op de vooravond van de diplomauitreiking, bevindt Chloe zich opeens in een bizarre situatie. Samen met enkele medescholieren zit ze opgesloten in een kopie van Smallville High. Ze worden daar vast gehouden door de fotograaf van de schoolkrant, die zijn ideale Highschool moment wil vasthouden. Ontsnappen is niet mogelijk wat daar staat straf op door de schoolfotograaf die ze dan bevriest. Als Clark merkt dat ook Lana weg is en beiden niet bij de diploma uitreiking aanwezig zijn, gaan hij en Lois op onderzoek uit. Ondertussen, worden Lex en Lionel ontvoerd en door Teagues gemarteld om de locatie van het Kryptoriaans artefact te vinden en dit krijgt een onverwacht verloop voor zowel Jason als Genevieve.
22 Commencement.
Als Clark uit een nachtmerrie wakker schiet, heeft hij een naar voorgevoel. Vervolgens gaat Clark naar de grot waar Jor-El hem wederom waarschuwt dat als de Krytoriaanse artefact in menselijke handen valt, er verschrikkelijke dingen met de aarde zal gebeuren. Als er dan een nieuwe meteoorregen op de Aarde afstevent, lijkt het dat de hereniging van de artefacts de vernietiging kan stoppen. Gelijkertijd is Lex, Lana aan het helpen om onder de moord uit te komen, maar zit eigenlijk achter de Kryporiaanse artefacts aan. Ondertussen is de evacuatie van Smallville in volle gang, als de eerst meteoorinslagen plaats vinden. In dit geweld proberen Chloe en Lois om Lana te vinden, terwijl Clark probeert om de Kryptoriaanse artefacts te herenigen. Ook duikt een totaal gestoorde Jason op die het de Kents erg onplezierig maakt in de hoop Clark en de artefacts te vinden. Dan slaan de meteoren in met een alles vernietigende kracht, terwijl iedereen al uit Smallville had moeten zijn...
2005

18:56 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.