11-04-07

Season 4; disc 1.

4.1

1 Crusade.
Het is 3 maanden nadat Lana naar Parijs is vertrokken, Chloe omgekomen is bij een explosie, Lex vergiftigt is en Clark zich opgeofferd heeft aan Jor-El en Jonathan in een coma is geraakt, als Clark opeens in Smallville terugkeert als Kal-EL. Echter, Kal-EL weet niets van het verleden van Clark en denkt er alleen aan om zijn voorbestemming te vervullen. Ondertussen komt er een nieuwkomer in Smallville om de dood van haar nicht Chloe te onderzoeken. Dit is Lois Lane. Hierdoor blijkt dat de voorspelde voorbestemming door Jor-El toch een andere wending krijgt. Ook krijgt hij te maken met een Kryptoriaanse artefact.
2 Gone.
Nu Jo-El van Clark is gescheiden, gaat Clark met Lois op onderzoek uit, om de ware toedracht achter de dood van Chloe te achterhalen. Als ze ontdekken dat het lichaam van Chloe zich niet in haar doodskist bevind, krijgen ze weer hoop. Echter, wat is de rol van Lex in dit geheel en hoever reikt nog steeds de macht van Lionel nu hij in de gevangenis zit. Ondertussen is Lana, na het verkrijgen van een vreemd teken op haar rug, vertrokken vanuit Pareis naar Smallville. Jason, haar nieuwe vriend volgt haar naar Smallville. Inmiddels is Lionel er ook achter dat Chloe misschien nog in leven is en stuurt een mutantmoordenaar om haar te vinden.
3 Facade.
Lois blijkt gezakt te zijn voor haar middelbare school en moet het laatste op Smallville High overdoen. Opeens blijkt Abigail van een lelijk meisje d.m.v. experimentele plasticchirurgie van haar moeder veranderd te zijn in een mooie zwaan. Echter, haar schoonheid blijkt een donker geheim te bevatten en levensgevaarlijk te zijn. Als Lana slachtoffer van Abigail wordt, gaat het reportersteam van de school, bestaand uit Chloe, Lois en Clark op onderzoek uit.
4 Devoted.
Clark besluit dit examenjaar om eindelijk zijn droom als footballspeler waar te maken en treedt toe tot het schoolteam. Echter wel tegen de wensen van Jonathan. Door omstandigheden krijg hij zelfs een leidende positie in het team. Ondertussen gaat de rest van het team zich ineens vreemd gedragen en zijn alleen nog geïnteresseerd in het behagen van de cheerleaders. Ook Chloe is helemaal in de ban van het football, ze laat de schoolkrant in de steek en werpt zich op Clark. Hierdoor besluiten Clark en Lois een onderzoek in te stellen. Zo ontdekken ze dat cheerleaders een feromoonchemicaal en Kryptoniet in de watervoorziening van het team stoppen om hen zo in een soort liefdesslaven te veranderen.
2005

19:06 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 4; disc 2.

4.2

5 Run.
Als Clark en Jonathan in Metrololis zijn, wordt de portefeuille van Jonathan gestolen door een supersnelle dief. Het blijkt een jongen te zijn die zelfs sneller dan Clark is. Als Clark hem confronteert slaat hij op de vlucht, maar duikt uiteindelijk op de Kent boerderij op. Daarna worden beiden min of meer vrienden. Echter, de jongen vervalt weer terug op misdaad als hij een oud en zeer waardevol manuscript ziet dat Lex in zijn bezit heeft. Maar omdat bij nadere bestudering Clark er achter is gekomen dat het manuscript een kaart met tekens in Kryptonees bevat, moet hij het zien terug te krijgen, zonder dat Lex argwaan krijgt.
6 Transference.
Clark wordt door een hoogfrequent geluid getrokken naar de gevangenis waar Lionel zit opgesloten. Dit Kryptoniaanse artefact wil Lionel tegen Lex te gebruiken. Als Clark tussenbeide komt vindt er een geestverwisseling tussen Clark en Lionel plaats, waardoor Lionel in het lichaam van Clark komt. Dan ontdekt Lionel de krachten van Clark en gebruikt deze om verloren fortuin te herwinnen, de vrienden van Clark te vervreemden en natuurlijk om zich op Lex te wreken. Ondertussen moet Clark zijn ouders overtuigen dat hij de "echte" Clark is. Ook moet hij een methode vinden om het proces om te keren, maar ook om te voorkomen dat hij in de gevangenis wordt vermoord.
7 Jinx.
Mikail Mxyzptlk is een uitwisselingstudent op Smallville High en tevens een bookmaker. Wat men niet weet is dat hij een gave heeft om anderen te besturen. Dit gebruikt hij onder andere om de wedstrijden waarop gegokt wordt te beïnvloeden. Zo ook de wedstrijd van Clark. Hierdoor gebeurt er met Clark iets, waardoor Clark en Chloe een onderzoek gaan instellen. Chloe ontdekt zijn geheim, maar kan er niets tegen doen omdat hij haar bestuurd. Ook Clark komt erachter, maar Mikail dreigt om Chloe te doden tenzij Clark het volgende spel verliest. Clark komt er ook achter dat Mikail in Smallville terecht is gekomen via LuthorCorp en Lex is ook bezig met het geheim. Clark staat nu voor een zware beslissing wat te doen.
8 Spell.
Lana is nog steeds bezig uit te vinden wat het teken op haar rug betekent. Ze komt er achter dat zij een ver familielid van een 17e eeuw vooruder Isabelle is. Isabelle is echter als heks op de brandstapel ter dood gebracht. Als Lana het spreukenboek van Isabelle in handen krijgt, wordt ze door haar geest bezeten. Dan doet Isabelle haar andere twee heksen herleven d.m.v. Chloe en Lois, waarna ze op zoek gaan naar kryptoniaanse artefacts. Clark probeert ze te stoppen, maar gebruikmakend van hun magie lukt het ze om Clark machteloos te maken. Clark zal dus een list moeten verzinnen om de heksen te misleiden en de geesten uit de lichamen van zijn vriendinnen te halen.

2005

19:04 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 4; disc 3.

4.3

9 Bound.
Na een heftige nacht wordt Lex wakker naast een vermoorde jonge dame en ook Lex zit onder het bloed. Hierdoor wordt Lex beschuldigd van moord, maar Lex kan zich helemaal niets van de nacht herinneren. Als Clark van deze donker kant van Lex hoort besluit hij hem toch te helpen. Lex beweert dat hij er ingeluisd is, dus besluit Clark hem daarmee te confronteren. Echter, Lionel beweert hier niets van af te weten en beweerd verandert te zijn. Geheel tegen de gevoelens in besluit Clark hem te vertrouwen en volgt de raad van Lionel op om zijn vriend te redden. Ondertussen heeft Lana een droom over haar voorouder Isabelle en een geheimzinnige tweede vrouw. Tot haar verbazing ontmoet zij die dag daarop een vrouw die daar sprekend op lijkt. Het is Genevieve, de moeder van Jason, die langs komt om de geliefde van haar zoon te bezoeken in de hoop dat dit een verbetering in de moeder zoon relatie brengt.
10 Scare.
Als er iets mis gaat tijdens een experiment met een meteorietdeel door LuthorCorp, komt er een bacterie in de atmosfeer terecht. Deze veroorzaakt een besmetting die zijn slachtoffers aan hallucinaties bloot stelt, die hun ergste vrees oproept. De angst is dan zo groot dat ze in een coma raken en door de verhoogde angstaanvallen dreigen ze dood te gaan. Inmiddels zijn Jason, Chloe, Lana en Clark zijn ouders slachtoffer van de bacterie, gelukkig is Lex en zijn team wanhopige bezig met het vinden van het juiste tegengif. Helaas is het resultaat van het testen nog onbekend en zeer gevaarlijk. En als de eerste testpersoon overlijdt, besluit Lex de volgende dosis zelf te nemen, ongeacht de gevolgen. Ondertussen krijgt Lionel te horen dat hij vrij wordt gelaten, dankzij een geheimzinnige weldoener. Dus ondanks zijn nieuw verwonnen overtuiging moet hij nu weg.
11 Unsafe.
Alicia ,het meisje wat zich kan teleporteren en geobsedeerd was van Clark (zie afl. Obsessie), wordt genezen verklaart en vrijgelaten uit de inrichting. Alicia keert terug naar Smallville met een soort veiligheidarmband om haar te bewaken. Ze wint het vertrouwen van Clark en Clark begin ook iets voor haar te voelen omdat zij de enige is die alles van hem weet en niet hoeft te liegen. Als Alicia merkt dat Clark voor haar valt, maar tegelijkertijd niet verder durft het gaan, stelt Alicia hem bloot aan rode Kryptoniet om zijn remmingen weg te nemen. Ze gaan vervolgens naar Las Vegas en komen gehuwd terug. Ondertussen spookt het in Lana’s hoofd rond met vragen over haar voorouders. Maar ook vragen als hoe ze Jason kan terug winnen.
12 Pariah.
Als een mysterieuze moordaanslag op zowel Lana als Jason plaats vindt, is Alicia de belangrijkste verdachte. Alicia weet zich immers in afgesloten ruimtes te teleporteren en heeft in het verleden Lana geprobeerd te vermoorden. Zelfs Clark gaat aan haar onschuld twijfelen. Alicia voelt zich hierdoor verlaten en verraden. Zo dreigt zij het geheim van Clark te onthullen aan één van zijn vrienden. Ondertussen is Genevieve weer in Smallville terug met een voorstel tot samenspanning met Lex, die beurtelings een voorstel aan Jason doet. Lois komt achter de identiteit van de werkelijke moordenaar en Clark verliest zijn vriendin. Dit maakt hem sterk aan het twijfelen over zijn eigen identiteit.

2005

19:02 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Season 4; disc 4.

4.4

13 Recruit.
Lois wordt beschuldigd van mishandeling als een jongen verlamd wordt gevonden nadat zij hem een trap in zijn maag had gegeven om hem te laten afkoelen van zijn dronken bui. Gelijkertijd krijgt Clark de kans om voor het prestigieuze Metropolis footballteam “The Bulldogs” te spelen. Vlak voor zijn rekrutering ontmoet hij Geoff, die ook afkomstig is uit Smallville. Hierdoor ontmoeten Lois en Clark elkaar op de schoolcampus, waar Lois Clark vraagt haar te helpen. Spoedig wordt duidelijk dat Geoff zijn door meteoriet verkregen krachten gebruikt om even een ander persoon tijdelijk te verlammen. Hij doet dit omdat hij niet wil dat anderen weten dat hij een freak is. Als Lois te dicht op zijn spoor komt, laat hij dit ook op haar los om haar het zwijgen op te leggen, waardoor Clark in actie moet komen. Na afloop neemt Clark een volwassen beslissing, maar raakt in verwarring door wat Chloe hem probeert duidelijk te maken.
14 Krypto.
Nu Lois door haar gedrag van de schoolcampus is gestuurd, verblijft ze tijdelijk bij de Kents. Als Lois toevallig een hond aanrijdt, brengt ze die mee naar de boerderij om te herstellen. Als de hond zich vreemd gedraagt, realiseert Clark dat het supersterkte heeft. Als hij dit nader onderzoekt, ontdekt hij dat de hond afkomstig is van een gestaakt experiment van LuthorCorp. Echter, de honden zijn in handen van criminelen gevallen, die ze gebruiken om overvallen te plegen. Ondertussen is Lana bezig met haar onderzoek naar Jason en zijn moeder. Hierdoor word Jason gedwongen om Genevieve een paar kwesties aan de kaak te stellen, alleen het antwoord is verre van prettig.
15 Sacred.
Clark ontvangt een bericht van de onlangs overleden Dr. Swann. Dr. Swann zend hem de disc die bij het voertuig hoort waarin hij als baby gevonden is en spoort hem aan om zijn missie af te maken. Eenmaal in de grot hoort Clark van Jor-EL dat hij de drie Kryptoriaans artefacts bijeen moet brengen, want die zullen hem verder kennis en macht verschaffen. Een heeft Clark al naar de grot gebracht, maar de ander twee ontbreken nog. Tevens waarschuwt Jor-El dat de vernietiging van de aarde op het spel staat, als deze in verkeerde handen vallen. Als blijkt dat Jason en Lex m.b.t. van de geheime kaart in China naar een van de Kryptoriaanse artefacts op zoek zijn, volgen hij en Lana hen. In China komt echter Isobelle naar boven en richt verwoestingen tijdens haar strijd om het Kryptoriaanse artefact. Daarbij laat ze iedereen achter met de vraag: wie heeft het..
2005

19:00 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 4; disc 5.

4.5

16 Lucy.
Lucy, de jongere zuster van Lois, komt naar Smallville voor onderdak en de Kents zijn zo aardig om haar op te vangen. Voor Clark is dit een moeilijke tijd met al die jonge vrouwen in zijn huis. Als Clark Lucy betrapt op het stelen van geld van de Talon, blijkt dat ze in de problemen zit. Een Europese misdaadsyndicaat zit achter haar aan omdat zij hen geld schuldig is. Lex biedt aan te helpen, want hij heeft nog een appeltje met hen te schillen. Want alles is niet wat het schijnt. Ondertussen breekt een dief in de flat van Lana en steelt het Kryptoriaanse artefact dat Jason in het geheim had weten te bemachtigen. Jason verdenkt Lionel, maar ook hier is niet alles wat het schijnt.
17 Onyx.
Lex is bezig samen met een wetenschapper aan een gevaarlijk experiment met Kryptoniet. Echter, als er plots een zware explosie plaatsvind, wordt Lex hierdoor geraakt en in twee verdeeld. Hierdoor komt zijn kwade kant vrij. De kwade Lex zet vervolgens Lex gevangen, om zij kwade plannen te kunnen bewerkstelligen. Hij doodt de wetenschappers en dreigt Lana Talon uit te zetten als zij niet zijn geliefde wordt en zijn vader te bekeren naar de donkere kant. Als hij ook probeert om Clark en Chloe te doden, bedenkt Clark een plan om hen weer bijeen te brengen, maar daarvoor moet hij wel zijn geheim aan de kwade Lex prijsgeven.
18 Spirit.
Er zijn drie kandidaten voor de Prom Queen van de Smallville High School Prom Night. En tot Chloe's verbazing is zij er een van nadat zij een pittig artikel hierover heeft geschreven. De gedoodverfde Prom Queen Dawn Stiles is hier laaiend over en als ze ook nog een door haar date wordt gedumpt, rijd ze woedend naar huis. Echter, tijdens de rit raakt haar auto in de slip en stort in een ravijn, waar allemaal brokken stukken van een Kryptoniet meteoor liggen. Terwijl haar lichaam in een coma raakt, ontsnapt Dawn geest met de mogelijkheid om andere lichamen te bezitten en controleren. Gelijk begint ze een zoektocht met inzet wraak en alsnog de Prom Queen te worden. Haar gedrag in o.a. Martha, Lios, Lana en Chloe maakt dat Clark de situatie begrijpt, maar hoe moet hij die stoppen.
19 Blank.
Als Clark een jongen, die geld heeft gestolen uit de Talon, probeert te stoppen, raakt hij zijn geheugen totaal kwijt. De jongen kan zorgen dat mensen hun geheugen van de laatste minuten of uren verliezen. Als Chloe er achter komt wat er met Clark gebeurt is, neemt zijn hem onder haar hoede om zo zijn geheim te bewaren en ervoor zorgen dat Clark niet per ongeluk dit openbaart. Terwijl Clark, Chloe, en Lois proberen om de jongen op te sporen, haalt Clark voordeel uit zijn "nieuw leven" door Lana op een nieuw begin te vragen. Ondertussen probeert Lex om het geheugenverlies van Clark voor zijn voordeel aan te wenden door hem ertoe te overwegen het geheim van de grot te openbaren. Als ze de jongen vinden, besluit Clark hem te helpen, waardoor de jongen dit wederzijds doet.

2005

18:58 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 4; disc 6.

4.6

20 Ageless.
Als Clark en Lana op weg naar huis zijn, zien ze een enorme lichtflits in het korenveld. Ze gaan gelijk op onderzoek uit en ontdekken ze een diepe krater met in het midden een baby, maar er zijn nergens ouders te bekennen. Dus nemen ze de baby mee naar de Kent boerderij. Als de baby, inmiddels genaamd Evan, in een lichtflits van de leeftijden van een pasgeboren naar 7-jaar-oud verandert, is het duidelijk dat hier iets bijzonders aan de hand is. Evan is in 24 uur 7-jaar gegroeid en het is duidelijk dat hij veroudert in een rap tempo en hulp nodig heeft om dit te stoppen. Daarom wenden zij zich tot Lex voor hulp, die zijn LutherCorp wetenschappers inschakelt. Ondertussen denkt Genevieve dat Lex het Kryptoriaanse artefact uit China heeft en dwingt Lionel het terugkrijgen, maar daarbij heeft ze niet op de Luther band gerekend.
21 Forever.
Op de vooravond van de diplomauitreiking, bevindt Chloe zich opeens in een bizarre situatie. Samen met enkele medescholieren zit ze opgesloten in een kopie van Smallville High. Ze worden daar vast gehouden door de fotograaf van de schoolkrant, die zijn ideale Highschool moment wil vasthouden. Ontsnappen is niet mogelijk wat daar staat straf op door de schoolfotograaf die ze dan bevriest. Als Clark merkt dat ook Lana weg is en beiden niet bij de diploma uitreiking aanwezig zijn, gaan hij en Lois op onderzoek uit. Ondertussen, worden Lex en Lionel ontvoerd en door Teagues gemarteld om de locatie van het Kryptoriaans artefact te vinden en dit krijgt een onverwacht verloop voor zowel Jason als Genevieve.
22 Commencement.
Als Clark uit een nachtmerrie wakker schiet, heeft hij een naar voorgevoel. Vervolgens gaat Clark naar de grot waar Jor-El hem wederom waarschuwt dat als de Krytoriaanse artefact in menselijke handen valt, er verschrikkelijke dingen met de aarde zal gebeuren. Als er dan een nieuwe meteoorregen op de Aarde afstevent, lijkt het dat de hereniging van de artefacts de vernietiging kan stoppen. Gelijkertijd is Lex, Lana aan het helpen om onder de moord uit te komen, maar zit eigenlijk achter de Kryporiaanse artefacts aan. Ondertussen is de evacuatie van Smallville in volle gang, als de eerst meteoorinslagen plaats vinden. In dit geweld proberen Chloe en Lois om Lana te vinden, terwijl Clark probeert om de Kryptoriaanse artefacts te herenigen. Ook duikt een totaal gestoorde Jason op die het de Kents erg onplezierig maakt in de hoop Clark en de artefacts te vinden. Dan slaan de meteoren in met een alles vernietigende kracht, terwijl iedereen al uit Smallville had moeten zijn...
2005

18:56 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |