15-06-07

Season 5; disc 1.

1 s

1 Arrival.
Door het kristal uit de grot bevinden Clark en Chloe zich nu op de Noordpool. Daar ontstaat een ijspaleis speciaal voor de vorming van Kal-El, met de naam "Vesting van Solitude". Dit is een geschenk van zijn vader Jor-El, die eist dat hij zijn opleiding hier afmaakt en zijn voorbestemming om de planeet te redden op zich neemt. Maar Clark moet kiezen tussen het redden van de planeet of het redden van Chloe die dood dreigt te bevriezen. Ook komt Clark erachter dat Chloe zijn geheim kent. Ondertussen heeft Lana een nare confrontatie met twee Kryptonianen die uit het ruimteschip komen die met de meteoorregen op aarde was neergestort. De Kryptonianen richten gelijk een verwoesting aan onder alles en iedereen die ze tegen probeert te houden. Vervolgens terroriseren Kryptonianen Smallville, naar blijkt om Kal-El te vinden. Clark weet ze net op tijd te stoppen, maar Jor-El zorgt er voor dat hij zijn krachten verliest. Lex weet het ruimteschip te verbergen en Lionel is in een catonische staat.
2 Mortal.
Clark moet eraan wennen dat hij geen superkrachten meer heeft, als hij samen met de andere Smallvillers de stad weer aan het herbouwen is. Dit heeft ook een voordeel, want nu heeft hij geen geheimen meer voor Lana, waardoor hun liefde weer opbloeit. Dan ontsnappen er uit een de plaatselijke inrichting een drietal meteoorfreaks die de Kents en Lana gijzelen. De meteoorfreaks die willen dat Clark een serum gaat stelen uit LuthorCorp’s geheime lab Niveau 3, zodat ze verder kunnen vluchten. Clark moet nu zonder superkrachten de zaak tot een goed eind zien te brengen. Clark krijgt daarbij hulp van Chloe. Clark beëindigt een vriendschap die al gedoemd was te falen.
3 Hidden.
Het is eindelijk gebeurt tussen Clark en Lana, maar ze vergeten de tijd en Lana wordt betrapt als ze huize Kent wil verlaten. Clark krijgt een preek, als Chloe komt vertellen dat Gabriel, een student van Smallville High en vriend van Chloe, heeft besloten Smallville te vernietigen om zo alle meteoorfreaks te vermoorden. Chloe en Clark gaan hem proberen te stoppen, maar het is voor Clark moeilijk zonder zijn krachten. Zo moeilijk dat hij dodelijk gewond raakt. Dan zorgt Jor-El’s voor hulp, maar die hulp heeft een prijs.
4 Aqua.

Het is een mooie zomerse dag en de jeugd van Smalleville is aan het zonnen en zwemmen bij Crater Lake. Daar zijn ook Clark en Lana, als Lois en Chloe langs komen. Dan als Lois van het vlonder afduikt stoot zij haar hoofd en blijft lang onder. Clark word er door Chloe gelijk op afgestuurd, maar voor hij Lois van de verdrinkingsdood kan redden gebeurt dit door een ene Arthur ''A.C.'' Curry. A.C. blijkt namelijk harder dan Clark te kunnen zwemmen. Clark staat aanvankelijk een beetje vijandig tegenover ober A.C. omdat hij avances maakt naar Lois, Clark wordt door A.C. ervan overtuigt dat Lex bezig is met een militair apparaat dat alle waterdieren dood. Clark besluit A.C. te helpen en ze worden zelfs vrienden, want nu kent ook A.C. zijn geheim. Ondertussen krijgt Clark les van Professor Fine die wil dat hij helpt met zijn boek over LutherCorp.

2006

17:56 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.