15-06-07

Season 5; disc 2.

2

5 Thirst.
Lana blijkt op het laatste moment toegelaten te zijn op de Universiteit “Met U”. Echter, alle studentenkamers zijn al bezet, dus haar enige kans is een plekje in een studentenhuis te veroveren. Het studentenhuis wordt gerund door een stel hippe en sexy meiden onder leiding van Buffy Sanders, die hoge toelatingseisen stelt. En als Lana de uitverkorene wordt, hebben de meiden een dodelijk programma voor haar opgezet; dat Lana net als hen, in een Vampier moet veranderen. Daarna wordt Lana op Clark afgestuurd, maar het Kryponiet heeft een vreemde bijwerking. Ondertussen is Chloe bezig een stageplaats bij de Daily Planet te krijgen en ontmoet daar de strenge hoofdredactrice Pauline Kahn. Clark krijgt tips over Lex van professor Fine en Lex waarschuwt Clark op zijn beurt voor Fine.
6 Exposed.
Lois is bij Chloe op de Daily Planet op bezoek, als Chloe een vreemd telefoontje krijgt. Samen gaan ze er op af, maar voor ze met het meisje kunnen spreken dat de krant heeft gebeld, wordt zij dood gereden. Vreemd genoeg blijkt de politie in eerste instantie weinig aandacht voor het voorval te hebben. Ondertussen komt Jonathan's oudste vriend, Senator Jack Jennings naar Smallville om stemmen te winnen voor de nieuwe verkiezingen. Dan wordt de Senator verdacht de moord op het meisje, wat zijn vriendin blijkt te zijn. Inmiddels zijn Lois en Chloe undercover gegaan in de nachtclub waar het meisje werkte om alles uit te zoeken. Laat Clark nu ook op dat idee zijn gekomen.
7 Splinter.
Als Clark bij Lana langs gaat, krijgt zij net een pakketje voor haar afgeleverd. Als Clark het opent snijd hij zijn vinger aan de steen die er in zit. Hierdoor wordt Clark helemaal in de war en achterdochtig. Hij vertrouwd niemand meer en denkt dat iedereen tegen hem is. Zo denk hij ook dat Lana en Lex samen spannen en een buitenaards schip verbergen. Dan komt Chloe er achter dat Clark in contact is gekomen met zilver Kryptoniet. Het blijkt dat professor Fine de enige die Clark kan helpen, maar moet daarvoor zijn werkelijke identiteit onthullen.
8 Solitude.
Als Martha ’s avonds thuis komt gebeurt er iets vreemds, waardoor ze flauwvalt. In eerste instantie lijkt er niets aan de hand te zijn. Echter, de volgende dag blijkt ze besmet te zijn met een onbekende ziekte. Clark is er van overtuigt dat het Jol-El moet zijn die zijn schuld komt op eisen die tegenover de ruil voor Clark zijn leven stond. Ondertussen zijn Lois en Chloe op zoek naar iets belastens over Lex, en Chloe vind het ruimteschip. Inmiddels heeft Professor Fine Clark overtuigt dat Clark Jor-El zijn ijspaleis moet vernietigen om het leven van Martha te redden. Echter, Clark komt er hard achter dat Fine andere motieven heeft, maar krijgt gelukkig hulp van Chloe.

2006

17:54 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.