15-06-07

Season 5; disc 3.

3

9 Lexmas.
Het is kerstavond en Lex denkt erover om valse informatie over Jonathan te verspreiden om de verkiezingen tot senator naar zijn voordeel te zetten. Echter, Lex wordt na een ontmoeting met een louche figuur neergeschoten. Lex raakt levensgevaarlijk gewond en geraakt in een coma. In zijn coma ziet Lex zijn overleden moeder die hem laat zien hoe zijn leven eruit zou zien als hij van zijn vader los zou komen en zijn drang naar macht laat varen. Inmiddels is Lionel in het ziekenhuis gekomen en neemt een riskante beslissing over de behandeling van Lex. Deze loopt goed af, echter de beslissing die Lex maakt als hij uit coma is, is niet die zijn moeder voor ogen had. Ondertussen helpt Clark, Chloe om kerstcadeaus te bezorgen. Hierbij geven zij beide hun kerst vond op, maar hebben een ontmoeting met een vreemde man in een rood pak.
10 Fanatic.
De verkiezingstrijd voor het senatorschap tussen Jonathan en Lex is in volle gang. Lex heeft besloten alle op alle te zetten en dit door sommige erg letterlijk genomen. Inmiddels krijgt Jonathan een dreigtelefoontje om uit de verkiezingen te stappen, want anders. Jonathan heeft het ondertussen te druk om hier gehoor aan te geven bovendien zorgt Lois dat zijn campagneleider ontslagen wordt, waardoor zij deze taak opzich moet nemen. Martha is ook druk bezig met de campagne, maar het geld is op. Toch komt er financiëlesteun uit een onverwachte hoek. Als Clark Jonathan in de schuur ziet liggen vol met blauwe plakken probeert hij de aanvallers op te zoeken en komt er achter dat een studente totaal door geslagen is. Ondertussen gaat het ook niet goed met de relatie tussen Lana en Clark, als Lana onthult dat ze denkt iets vreemds in de meteoorregen ontdekt te hebben. Dan word Lois gedreigd om Jonathan te vermoorden tijdens zijn speech.
11 Lockdown.
Er wordt bij Lex ingebroken door twee gevaarlijk gestoorde politieagenten. Lex weet nog net op tijd in zijn “panicroom” te vluchten, maar blijkt van elke communicatie te zijn afgesloten. Er is dus geen kans op hulp, maar de twee kunnen ook niet bij hem. Lex mag er uit als hij de locatie van het Kryptoaanse ruimteschip prijs geeft. Om Lex onder druk te zetten, gijzelen ze ook Lana. Lex raakt gewond als hij Lana wil helpen. Hierdoor besluit Lana de locatie prijs te geven om tijd te winnem, alhoewel; ze weet nu dat het schip verdwenen is. Ondertussen heeft Jonathan een probleem hoe zijn campagne wordt gefinancierd. Inmiddels is Clark op de hoogte van Lana’s verdwijning en schiet ten hulp, alleen dat zal Lana nooit te weten komen.
12 Reckoning.
Clark weet dat hij Lana zal kwijtraken als hij blijft liegen. Dus neemt hij de beslissing om zijn geheim aan Lana te openbaren. Clarke neemt Lana mee naar het ijspaleis en vraagt haar tevens ten huwelijk. Dan krijgen Jonathan en Lex de uitslag van de senatorverkiezing te horen en Clark is nog nooit zo gelukkig geweest, maar er vindt een tragisch auto-ongeluk plaats die het leven eist van Clark. Clark wijt dit aan de voorspelling van Jor-El, waardoor hij hem dwingt dit ongedaan te maken. Jor-El geeft Clark een optie om de dag over te doen, maar ook die heeft een prijs.

2006

17:52 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.