15-06-07

Season 5; disc 5.

5

16 Hypnotic.
Als Clark in de Talon is, wordt hij gehypnotiseerd door een vrouw die vermoedelijk een magische steen gebruikt, waarmee zij anderen onder haar controle krijgt. Clark doet vervolgens alles wat zij zegt en openbaart zelfs zijn superkrachten aan haar. De vrouw zorgt er ook voor dat zij samen gezien worden door Lana. Chloe weet gelijk dat het mis is en gaat samen met Lois op onderzoek uit. Wat zij niet weten is, is dat zij door Lex is gestuurd om de relatie stuk te maken. Als blijkt dat Lex de dame niet wil ontslaan van haar verplichtingen, stuurt zij Clark op hem af. Ondertussen, heeft Lex het spoor van de vermiste Professor Fine gevonden en sluit een vreemd pact met hem.
17  Void.
Lana is in de war over haar verbroken relatie met Clark en voelt zich alleen. Lana zoekt daarom haar heil bij een medische student die met een gevaarlijk op kryptoniet gebaseerd serum experimenteert. Hiermee wekt hij een bijna dood ervaring op, zodat de persoon met de doden kan communiceren. Voor Lana is dit de kans om met haar haar overleden ouders in contact te komen. Echter, het serum is zwaar verslavend en kostbaar. Lana slaat dan ook los en steelt zelfs geld van Lex om het serum te kopen. Ondertussen is Clark in Honduras, want daar is professor Fine gesignaleerd. Lex schiet te hulp, maar krijgt ook het serum ingespoten en heeft een gesprek met zijn dode moeder. Chloe weet Lex te redden en Clark te waarschuwen, maar doordat er Kryptoniet in het serum zit weet de medische student hem met het serum in te spuiten. Hierdoor kan Clark met zijn dode vader spreken. Die waarschuwt Clark dat Lionel zijn geheim kent. Ondertussen is Lionel bezig om dichter bij Martha te komen en Lex bij Lana.
18 Fragile.
Een medewerkster van Martha heeft een adoptiekind in huis, als gedood word door mysterieus rond vliegend glas. Martha neemt het meisje zo lang in huis en Clark komt er achter dat meisje de capaciteit heeft glas telekinese te beïnvloeden. Iedereen denkt dus dat het meisje schuldig is, maar Clark denkt dat er iets anders aan de hand is. Gelukkig maar, want zo weet hij Lios te redden. Bovendien ziet Clark overeenkomsten tussen het meisje en hem zelf. Ondertussen groeit de relatie tussen Lex en Lana steeds intiemer en Chloe komt dit te weten. De vraag is echter zal ze dit aan Clark vertellen.
19 Mercy.
Lionel krijgt te maken met een gemaskerd persoon die hem dwingt een spelletje met zijn leven te spelen. In eerste instantie denkt hij dat Lex er achter zit, maar die ontkent. Als hij vervolgens ontvoerd wordt door deze persoon weet hij dat het menens is en kan vervolgens niets anders doen dan meespelen. Inmiddels heeft Clark aan Martha verteld dat Lionel zijn geheim weet en Martha wil Lionel hiermee confronteren, maar wordt een deel van het spel zelf. Zo moeten beide voor hun leven vechten. Ondertussen is hun verdwijning wel opgemerkt en Clark, Lex en Chloe gaat op pad om hen op te sporen.

2006

17:48 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.