15-06-07

Season 5; disc 1.

1 s

1 Arrival.
Door het kristal uit de grot bevinden Clark en Chloe zich nu op de Noordpool. Daar ontstaat een ijspaleis speciaal voor de vorming van Kal-El, met de naam "Vesting van Solitude". Dit is een geschenk van zijn vader Jor-El, die eist dat hij zijn opleiding hier afmaakt en zijn voorbestemming om de planeet te redden op zich neemt. Maar Clark moet kiezen tussen het redden van de planeet of het redden van Chloe die dood dreigt te bevriezen. Ook komt Clark erachter dat Chloe zijn geheim kent. Ondertussen heeft Lana een nare confrontatie met twee Kryptonianen die uit het ruimteschip komen die met de meteoorregen op aarde was neergestort. De Kryptonianen richten gelijk een verwoesting aan onder alles en iedereen die ze tegen probeert te houden. Vervolgens terroriseren Kryptonianen Smallville, naar blijkt om Kal-El te vinden. Clark weet ze net op tijd te stoppen, maar Jor-El zorgt er voor dat hij zijn krachten verliest. Lex weet het ruimteschip te verbergen en Lionel is in een catonische staat.
2 Mortal.
Clark moet eraan wennen dat hij geen superkrachten meer heeft, als hij samen met de andere Smallvillers de stad weer aan het herbouwen is. Dit heeft ook een voordeel, want nu heeft hij geen geheimen meer voor Lana, waardoor hun liefde weer opbloeit. Dan ontsnappen er uit een de plaatselijke inrichting een drietal meteoorfreaks die de Kents en Lana gijzelen. De meteoorfreaks die willen dat Clark een serum gaat stelen uit LuthorCorp’s geheime lab Niveau 3, zodat ze verder kunnen vluchten. Clark moet nu zonder superkrachten de zaak tot een goed eind zien te brengen. Clark krijgt daarbij hulp van Chloe. Clark beëindigt een vriendschap die al gedoemd was te falen.
3 Hidden.
Het is eindelijk gebeurt tussen Clark en Lana, maar ze vergeten de tijd en Lana wordt betrapt als ze huize Kent wil verlaten. Clark krijgt een preek, als Chloe komt vertellen dat Gabriel, een student van Smallville High en vriend van Chloe, heeft besloten Smallville te vernietigen om zo alle meteoorfreaks te vermoorden. Chloe en Clark gaan hem proberen te stoppen, maar het is voor Clark moeilijk zonder zijn krachten. Zo moeilijk dat hij dodelijk gewond raakt. Dan zorgt Jor-El’s voor hulp, maar die hulp heeft een prijs.
4 Aqua.

Het is een mooie zomerse dag en de jeugd van Smalleville is aan het zonnen en zwemmen bij Crater Lake. Daar zijn ook Clark en Lana, als Lois en Chloe langs komen. Dan als Lois van het vlonder afduikt stoot zij haar hoofd en blijft lang onder. Clark word er door Chloe gelijk op afgestuurd, maar voor hij Lois van de verdrinkingsdood kan redden gebeurt dit door een ene Arthur ''A.C.'' Curry. A.C. blijkt namelijk harder dan Clark te kunnen zwemmen. Clark staat aanvankelijk een beetje vijandig tegenover ober A.C. omdat hij avances maakt naar Lois, Clark wordt door A.C. ervan overtuigt dat Lex bezig is met een militair apparaat dat alle waterdieren dood. Clark besluit A.C. te helpen en ze worden zelfs vrienden, want nu kent ook A.C. zijn geheim. Ondertussen krijgt Clark les van Professor Fine die wil dat hij helpt met zijn boek over LutherCorp.

2006

17:56 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 5; disc 2.

2

5 Thirst.
Lana blijkt op het laatste moment toegelaten te zijn op de Universiteit “Met U”. Echter, alle studentenkamers zijn al bezet, dus haar enige kans is een plekje in een studentenhuis te veroveren. Het studentenhuis wordt gerund door een stel hippe en sexy meiden onder leiding van Buffy Sanders, die hoge toelatingseisen stelt. En als Lana de uitverkorene wordt, hebben de meiden een dodelijk programma voor haar opgezet; dat Lana net als hen, in een Vampier moet veranderen. Daarna wordt Lana op Clark afgestuurd, maar het Kryponiet heeft een vreemde bijwerking. Ondertussen is Chloe bezig een stageplaats bij de Daily Planet te krijgen en ontmoet daar de strenge hoofdredactrice Pauline Kahn. Clark krijgt tips over Lex van professor Fine en Lex waarschuwt Clark op zijn beurt voor Fine.
6 Exposed.
Lois is bij Chloe op de Daily Planet op bezoek, als Chloe een vreemd telefoontje krijgt. Samen gaan ze er op af, maar voor ze met het meisje kunnen spreken dat de krant heeft gebeld, wordt zij dood gereden. Vreemd genoeg blijkt de politie in eerste instantie weinig aandacht voor het voorval te hebben. Ondertussen komt Jonathan's oudste vriend, Senator Jack Jennings naar Smallville om stemmen te winnen voor de nieuwe verkiezingen. Dan wordt de Senator verdacht de moord op het meisje, wat zijn vriendin blijkt te zijn. Inmiddels zijn Lois en Chloe undercover gegaan in de nachtclub waar het meisje werkte om alles uit te zoeken. Laat Clark nu ook op dat idee zijn gekomen.
7 Splinter.
Als Clark bij Lana langs gaat, krijgt zij net een pakketje voor haar afgeleverd. Als Clark het opent snijd hij zijn vinger aan de steen die er in zit. Hierdoor wordt Clark helemaal in de war en achterdochtig. Hij vertrouwd niemand meer en denkt dat iedereen tegen hem is. Zo denk hij ook dat Lana en Lex samen spannen en een buitenaards schip verbergen. Dan komt Chloe er achter dat Clark in contact is gekomen met zilver Kryptoniet. Het blijkt dat professor Fine de enige die Clark kan helpen, maar moet daarvoor zijn werkelijke identiteit onthullen.
8 Solitude.
Als Martha ’s avonds thuis komt gebeurt er iets vreemds, waardoor ze flauwvalt. In eerste instantie lijkt er niets aan de hand te zijn. Echter, de volgende dag blijkt ze besmet te zijn met een onbekende ziekte. Clark is er van overtuigt dat het Jol-El moet zijn die zijn schuld komt op eisen die tegenover de ruil voor Clark zijn leven stond. Ondertussen zijn Lois en Chloe op zoek naar iets belastens over Lex, en Chloe vind het ruimteschip. Inmiddels heeft Professor Fine Clark overtuigt dat Clark Jor-El zijn ijspaleis moet vernietigen om het leven van Martha te redden. Echter, Clark komt er hard achter dat Fine andere motieven heeft, maar krijgt gelukkig hulp van Chloe.

2006

17:54 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 5; disc 3.

3

9 Lexmas.
Het is kerstavond en Lex denkt erover om valse informatie over Jonathan te verspreiden om de verkiezingen tot senator naar zijn voordeel te zetten. Echter, Lex wordt na een ontmoeting met een louche figuur neergeschoten. Lex raakt levensgevaarlijk gewond en geraakt in een coma. In zijn coma ziet Lex zijn overleden moeder die hem laat zien hoe zijn leven eruit zou zien als hij van zijn vader los zou komen en zijn drang naar macht laat varen. Inmiddels is Lionel in het ziekenhuis gekomen en neemt een riskante beslissing over de behandeling van Lex. Deze loopt goed af, echter de beslissing die Lex maakt als hij uit coma is, is niet die zijn moeder voor ogen had. Ondertussen helpt Clark, Chloe om kerstcadeaus te bezorgen. Hierbij geven zij beide hun kerst vond op, maar hebben een ontmoeting met een vreemde man in een rood pak.
10 Fanatic.
De verkiezingstrijd voor het senatorschap tussen Jonathan en Lex is in volle gang. Lex heeft besloten alle op alle te zetten en dit door sommige erg letterlijk genomen. Inmiddels krijgt Jonathan een dreigtelefoontje om uit de verkiezingen te stappen, want anders. Jonathan heeft het ondertussen te druk om hier gehoor aan te geven bovendien zorgt Lois dat zijn campagneleider ontslagen wordt, waardoor zij deze taak opzich moet nemen. Martha is ook druk bezig met de campagne, maar het geld is op. Toch komt er financiëlesteun uit een onverwachte hoek. Als Clark Jonathan in de schuur ziet liggen vol met blauwe plakken probeert hij de aanvallers op te zoeken en komt er achter dat een studente totaal door geslagen is. Ondertussen gaat het ook niet goed met de relatie tussen Lana en Clark, als Lana onthult dat ze denkt iets vreemds in de meteoorregen ontdekt te hebben. Dan word Lois gedreigd om Jonathan te vermoorden tijdens zijn speech.
11 Lockdown.
Er wordt bij Lex ingebroken door twee gevaarlijk gestoorde politieagenten. Lex weet nog net op tijd in zijn “panicroom” te vluchten, maar blijkt van elke communicatie te zijn afgesloten. Er is dus geen kans op hulp, maar de twee kunnen ook niet bij hem. Lex mag er uit als hij de locatie van het Kryptoaanse ruimteschip prijs geeft. Om Lex onder druk te zetten, gijzelen ze ook Lana. Lex raakt gewond als hij Lana wil helpen. Hierdoor besluit Lana de locatie prijs te geven om tijd te winnem, alhoewel; ze weet nu dat het schip verdwenen is. Ondertussen heeft Jonathan een probleem hoe zijn campagne wordt gefinancierd. Inmiddels is Clark op de hoogte van Lana’s verdwijning en schiet ten hulp, alleen dat zal Lana nooit te weten komen.
12 Reckoning.
Clark weet dat hij Lana zal kwijtraken als hij blijft liegen. Dus neemt hij de beslissing om zijn geheim aan Lana te openbaren. Clarke neemt Lana mee naar het ijspaleis en vraagt haar tevens ten huwelijk. Dan krijgen Jonathan en Lex de uitslag van de senatorverkiezing te horen en Clark is nog nooit zo gelukkig geweest, maar er vindt een tragisch auto-ongeluk plaats die het leven eist van Clark. Clark wijt dit aan de voorspelling van Jor-El, waardoor hij hem dwingt dit ongedaan te maken. Jor-El geeft Clark een optie om de dag over te doen, maar ook die heeft een prijs.

2006

17:52 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 5; disc 4.

4

13 Vengeance.
Clark heeft het moeilijk met de dood van zijn vader en zit vol woede. Als dan zijn moeder door straatrovers wordt overvallen, word zijngelukkig gered door een mysterieuze vrouw met bijzondere krachten. Echter, zij kan niet voorkomen dat het horloge van Jonathan gestolen wordt. Clark gaat er in zijn woede gelijk achter aan en ontdekt dat een nieuwe medewerker bij de Daily Planeet, genaamd Andrea, eigenlijk een geheimzinnig misdaadwreker is. Andrea’s pad kruist die van Clark als ze allebei op dezelfde misdadiger jagen. Ondertussen gaat de strijd om LutherCorp tussen Lionel en Lex verder. Uiteindelijk weet Clark vrede met zichzelf te sluiten, maar Anderea verdwijnt in het niets, waardoor Chloe geen voorpaginanieuws meer heeft. Tot ieders verbazing krijgt Martha de senatorsbaan aangeboden.
14 Tomb.

Chloe is bij Lois op bezoek in het appartement boven de Talon. Ze is zich lekker aan het opfrissen onder de douche als door het onweer en bliksem de stroom uitvalt. Echter, door deze blikseminslag ziet Chloe de geest van een jong meisje. Hierdoor gaat Chloe zich zo vreemd gedragen dat men haar drogeert en wil opsluiten in een inrichting. Clrak is bang dat ze onder invloed van de drugs zijn geheim prijsgeeft zodat hij Chloe uit het ziekenhuis ontvoerd en terug naar de Talon brengt. Daar ontdekken beide het lichaam van het meisje in de muur van de Talon's. Vervolgens wordt Chloe zelfs bezeten door de geest van meisje, waardoor ze op zoek gaat naar haar moordenaar, maar verdwijnt wel spoorloos. Dus gaan Clark en Lois proberen om haar op te sporen om zo een dramatische wending te voorkomen.
15 Cyborg.

Als Lana door de straten van Metropolis met haar auto rijdt, krijgt ze een ongeluk waarbij ze een persoon ment grote snelheid aanrijdt. Alhoewel de auto geheel totalloss is, heeft de persoon geen schrammetje. Ze belt gelijk Clark die langs komt en blijkt de persoon, Victor, een bekende van hem te zijn. Het vreemde is echter dat Victor overleden is, althans volgens de kranten. In werkelijkheid is Victor omgebouwd tot cyborg, een half-machine, half-mens. Bij nader onderzoek door Chloe komen ze te weten dat LuthorCorp erachter zit. Natuurlijk ontkent Lex dat hij op de hoogte is, maar Clark gelooft Victor. Ondertussen heeft Martha het ambt van senator aanvaard, maar word ook gechanteerd. Echter met onverwachte hulp van Lional komt daar een eind aan. Echter de vraag is wat voor spel speelt Lionel.

2006

17:50 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 5; disc 5.

5

16 Hypnotic.
Als Clark in de Talon is, wordt hij gehypnotiseerd door een vrouw die vermoedelijk een magische steen gebruikt, waarmee zij anderen onder haar controle krijgt. Clark doet vervolgens alles wat zij zegt en openbaart zelfs zijn superkrachten aan haar. De vrouw zorgt er ook voor dat zij samen gezien worden door Lana. Chloe weet gelijk dat het mis is en gaat samen met Lois op onderzoek uit. Wat zij niet weten is, is dat zij door Lex is gestuurd om de relatie stuk te maken. Als blijkt dat Lex de dame niet wil ontslaan van haar verplichtingen, stuurt zij Clark op hem af. Ondertussen, heeft Lex het spoor van de vermiste Professor Fine gevonden en sluit een vreemd pact met hem.
17  Void.
Lana is in de war over haar verbroken relatie met Clark en voelt zich alleen. Lana zoekt daarom haar heil bij een medische student die met een gevaarlijk op kryptoniet gebaseerd serum experimenteert. Hiermee wekt hij een bijna dood ervaring op, zodat de persoon met de doden kan communiceren. Voor Lana is dit de kans om met haar haar overleden ouders in contact te komen. Echter, het serum is zwaar verslavend en kostbaar. Lana slaat dan ook los en steelt zelfs geld van Lex om het serum te kopen. Ondertussen is Clark in Honduras, want daar is professor Fine gesignaleerd. Lex schiet te hulp, maar krijgt ook het serum ingespoten en heeft een gesprek met zijn dode moeder. Chloe weet Lex te redden en Clark te waarschuwen, maar doordat er Kryptoniet in het serum zit weet de medische student hem met het serum in te spuiten. Hierdoor kan Clark met zijn dode vader spreken. Die waarschuwt Clark dat Lionel zijn geheim kent. Ondertussen is Lionel bezig om dichter bij Martha te komen en Lex bij Lana.
18 Fragile.
Een medewerkster van Martha heeft een adoptiekind in huis, als gedood word door mysterieus rond vliegend glas. Martha neemt het meisje zo lang in huis en Clark komt er achter dat meisje de capaciteit heeft glas telekinese te beïnvloeden. Iedereen denkt dus dat het meisje schuldig is, maar Clark denkt dat er iets anders aan de hand is. Gelukkig maar, want zo weet hij Lios te redden. Bovendien ziet Clark overeenkomsten tussen het meisje en hem zelf. Ondertussen groeit de relatie tussen Lex en Lana steeds intiemer en Chloe komt dit te weten. De vraag is echter zal ze dit aan Clark vertellen.
19 Mercy.
Lionel krijgt te maken met een gemaskerd persoon die hem dwingt een spelletje met zijn leven te spelen. In eerste instantie denkt hij dat Lex er achter zit, maar die ontkent. Als hij vervolgens ontvoerd wordt door deze persoon weet hij dat het menens is en kan vervolgens niets anders doen dan meespelen. Inmiddels heeft Clark aan Martha verteld dat Lionel zijn geheim weet en Martha wil Lionel hiermee confronteren, maar wordt een deel van het spel zelf. Zo moeten beide voor hun leven vechten. Ondertussen is hun verdwijning wel opgemerkt en Clark, Lex en Chloe gaat op pad om hen op te sporen.

2006

17:48 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 5; disc 6.

6

20 Fade.
Als Clark met Chloe op weg is naar de rechtbank, redt hij een onbekende man. De man is erg dankbaar en wil Clark daarvoor te belonen. Clark weigert de cadeaus en zegt dat een bedankje voldoende is. Toch besluit de man dat er een manier is om Clark te helpen door zijn “speciale” capaciteit als onzichtbare moordenaar te gebruiken en Lex te vermoorden, zodat Clark zich met Lana kan herenigen. Ondertussen is Lois wel gecharmeerd van de man en stemt toe tot een date. Als Clark en Chloe achter de vaardigheden van de man komen moet Clark zowel Lois, Lex en Lana zien te redden. Inmiddels heeft Lana besloten haar serieuze relatie met Lex aan Clark te openbaren.
21 Oracle.
Lionel waarschuwt Lex dat zijn overeenkomst met professor Fine zeer gevaarlijk is, maar Lex denkt dit onder controle te hebben. Lex deelt in zijn arrogantie dan ook zijn geheim met Lana. Clark en Martha worden allebei bezocht door de geest van Jonathan, die hen voor Lionel waarschuwt. De geest beweert ook dat Clark Lionel moet doden om een groot aantal doden te voorkomen. Ondertussen toont professor Fine zijn ware intenties en gebruikt het vaccin dat Lex heeft ontwikkelt op Lex zelf en vernietigd de rest. Gelukkig blijkt het vaccin niets met Lex te doen totdat zich iets vreemd openbaart. Inmiddels gelooft Clark dat Lionel eerlijk tegen hem is en dat hij als een soort orakel voor hem dient, maar wat is de boodschap?
22 Vessel.
Het doel van Professor Fine wordt duidelijk. Het lichaam van Lex muteert zodat het klaar is voor de ontvangst van de grootse crimineel van Krypton, generaal Zod. Alhoewel Clark van Jor-El instructies heeft gekregen, is hij niet in staat om Lex te doden. Inmiddels heeft Professor Fine een virus losgelaten waardoor alle techniek op aarde uitvalt en miljoenen doden veroorzaken. Ondertussen breken er overal rellen uit waarin Chloe en Lionel verstrik raken, maar ook Martha en Lois zitten in de problemen, want hun vliegtuig is overgenomen door een Fine kloon. Clark gaat het gevecht met Zod aan, maar verliest en komt in Zod’s gevangenis terecht en Lana israakt in de ban van Zod. Het eerste deel van het plan van Zod om de aarde te overheersen is in werking…

2006

17:30 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |