16-07-08

Season 6; disc 2.

2

4 Arrow.

Op een belangrijke gala-avond voor investeerders stelt Lionel senator Martha Kent met grote trom voor, als plots deze wordt verstoord door de Green Arrow Bandit, die Martha's waardevolle halsketting (geleend van Lionel) steelt. Lois die daar ook aanwezig is treed kordaat op en weet zo een spoor voor Clark te bewerkstelligen. Als Clark achter de Green Arrow Bandit aangaat, komt hij achter diens identiteit, maar ook zijn eigenlijke doel. Ondertussen valt Lois steeds meer voor de charmes van Oliver Queen, de relatie van Lana en Lex gaat een serieuze fase in en Lionel speelt zijn eerste kaart in een vreemd spel tussen hem en Lex uit.
5 Reunion.
Oliver Queen en Lex Luthor waren tijdens hun schooltijd op een exclusieve privéschool met elkaar in strijd. Want Lex en zijn toenmalige boezemvriend Duncan werden door Oliver en zijn rijke snobistische vrienden gepest. Op een dag steeg de rivaliteit ten top en moest Duncan dat met z'n leven bekopen. Nu, jaren later, ziet het ernaar uit dat iemand wraak wil nemen voor Duncans onfortuinlijke dood, als eerst de twee vrienden van Oliver onder mysterieuze omstandigheden om het leven komen. En er vervolgens mislukt aanslagen op Oliver en Lex worden gepleegd, besluit Clark zich er mee te bemoeien. Want Clark wil niet dat Lana en Lois iets overkomt, bovendien heeft hij ook bepaalde informatie van de satellieten van Oliver's bedrijf Queen Industries nodig en zo kan hij ook een oog je op Lois houden die weer op het reporterspad is.
6 Fallout.
De tweede van de zes criminelen, Zoner Barren die samen met Clark uit de Phantom Zone wisten te ontsnappen, manifesteert zich op Aarde, om wraak te nemen op Kal-El. Op zijn weg naar Kal-El maakt hij vele slachtoffers, maar moet zich ook steeds voeden met radioactiviteit. Ondertussen komt Clark erachter dat ook Raya haar weg naar de Kent-boerderij heeft gevonden. Na hun eerste confrontatie heeft Zoner zijn krachten verbruikt, maar weet die weer op te laden door de schijf van Zod te gebruiken die hij van Lex steelt.  Hierdoor probeert Raya, Clark te overtuigen dat hij toch de opleiding die Jor-El voor hem in gedachten had moet afmaken, maar Clark blijft twijfelen. Toch gaan ze samen naar het dode Fort Van Eenzaamheid om daar de finale confrontatie aan te gaan. Raya heeft namelijk een idee om het amulet van Jor-El te gebruiken dat Clark nu in zijn bezit heeft.

+ Smallville Legends: The Oliver Queen Chronicles (animated episode).

2007

20:34 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.