16-07-08

Season 6; disc 5.

5

15  Freak.
Chloe ontdekt tijdens haar vrijgezellen uitje met Lana dat Tobias, een jongeman die blind werd tijdens de meteorietenregen en nu over de gave beschikt om "meteoorfreaks" te identificeren. Deze gave wordt misbruikt door Lex om mensen met speciale gaven te lokaliseren zodat hij in lab 33.1 experimenten op hen kan uitvoeren. Als Chloe en Clark hem hiermee confronteren ontkent hij natuurlijk alles, maar geeft daarna wel gelijk aan zijn dokter door dat hij weer een meteoorfreak heeft gevonden. Dan als Lana ook ontdekt wat Tobias z'n gave is, vreest ze dat hij Clark's geheim zal onthullen. Ze doet Tobias dan ook een bijzonder voorstel, maar zijn antwoord over Clark aan haar is een andere een schokkende onthulling. Ondertussen komen Clark en Jimmy erachter dat Chloe is ontvoerd geweest en niet omdat ze een getuige bij een voorval was.
16 Promise.
Het is de dag van het huwelijk tussen Lex en Lana. Die dag ontvangt Lex een telefoontje van de dokter die Lana voor hem behandeld en ermee dreigt om Lana de ware toedracht van haar zwangerschap te onthullen, maar Lex grijpt in. Chloe weet Clark te overtuigen dat hij echt niet wil dat Lana met Lex trouwt, waardoor hij besluit haar zijn geheim te onthullen. Lana moet echt zeker weten dat ze het huwelijk met Clark wil doorzetten en zet een plan in beweging om haar vermoedens over Clark bevestigt te krijgen. Echter, niets loopt als iedereen heeft geplant, want Lionel krijgt twee troefkaarten in handen. Lionel besluit deze gelijk uit te spelen, waardoor Lana toch met Lex trouwt.
17 Combat.
Clark en Chloe vinden nog een ontsnapte uit "Phantom Zone", genaamd Titaan. Titan is tevens de ster van een geheime en illegale vechtclub met meteoorfreaks, die zijn gevechten tot de dood op Internet zet, tegen hoge betaling. Als Clark en Chloe bezig zijn dit te onderzoeken, komt Lois er ook achter. Daar Lois wanhopig op zoek is naar een verhaal voor het boulevardbad waar ze voor werkt, besluit zij dit in haar eentje ook te onderzoeken. Echter tijdens haar onderzoek wordt ze betrapt, waarna zij in de ring wordt gezet. Inmiddels heeft Clark weten binnen te komen als supervechter om het tegen Titaan op te nemen. Lana is wat depressief na het huwelijk en niet lang daarna vind Lex haar op de grond, waarna blijkt dat er complicaties zijn met haar zwangerschap.
18 Progeny.
Het blijkt dat niet alleen Chloe door de meteoren is besmet, maar ook haar moeder. Echter, Chloe's moeder is al 12 jaar in een katatomische staat. Dan ontdekt Lex via experimenten van lab 33.1 dat de moeder van Chloe speciale capaciteiten om meteoorfreaks te besturen heeft en dwingt haar om hem in ruil voor het leven van Chloe te helpen. Natuurlijk kan de moeder van Chloe dit niet laten gebeuren, waardoor zij haar speciale capaciteiten gebruikt om te ontsnappen met hulp van Chloe en Clark. Ondanks dat zij weet is dat de drugs van lab 33.1 maar 24 uur werkt. Dit maakt dat ze weer terug valt in haar katatomische staat, maar niet voor ze toch even haar inmiddels opgegroeide dochter leert kennen.

2007

20:27 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.