16-07-08

Season 6; disc 6.

6

19 Nemesis.
Lex wordt opgesloten in één van zijn geheime projecten door een verwarde en wanhopige vrouw die hij haar echtgenoot ontvoerde opeist. Zij dreigt om het geheime project, inclusief laboratorium te vernietigen, met Lex erbij tenzij Lex haar echtgenoot produceert. Lionel die bij de ontvoering zwaar gewond raakte vraagt Clark Lex te redden, want volgens hem staan er belangrijkere dingen op het spel. Echter als Clark een reddingspoging onderneemt, raakt hij door de waanzin van de vrouw eveneens opgesloten. Normaal is dit geen probleem, maar in de tunnels van het geheim project bevindt zich veel kryptoniet, waardoor Clark geen van zijn krachten kan gebruiken. Dit maakt dat Lex zijn vermoedens over Clark worden ontkracht. Ondertussen speelt Lana een echt Lutherachtig spel door Lionel onder druk te zetten om er achter te komen waarom hij haar dwong met Lex te trouwen.
20 Noir.
Als Jimmy in de kelder van de Daily Planet een verrassing aan Chloe wil laten zien, horen ze een pistoolschot en vinden Lana in een plas met bloed. Ze bellen gelijk voor hulp, terwijl Jimmy foto's van de misdaadscene neemt, waarbij ook een van de vluchtende dader. Als Jimmy even later de foto's op de computer aan het zetten is wordt hij bewusteloos geslagen. Dan, terwijl Jimmy bewusteloos is, heeft hij een droom over Smallville in de jaren '40. Daar zou Clark een verslaggever zijn geweest bij de Daily Planet, Lana een Fame Fatale die de dood van haar machtshongerende Lex plant, en Lois is zangeres in de nachtclub van Lionel. Ondertussen weet Lois een bewijsstuk van de plaats deze misdaad te ontvreemden en heeft daardoor een vreemde ontmoeting met Lionel en Chloe komt er achter wat Lana aan het doen is en wat voor doel zij heeft. Lana zelf hoort tot haar verbazing van de dokter dat ze nooit zwanger is geweest.
21 Prototype.
Het blijkt dat Lex toch de militair in handen heeft, waar de vrouw op zoek naar was die hem ontvoerde. Lex heeft de militair die officieel in Afghanistan was overleden omgebouwd tot een "supersoldaat" m.b.t. meteoorfreaks en de Phantom Zone DNA van Titan. Dan dreigt de gouverneur, die door Lex is omgekocht, het geheime project te onthullen. Dit maakt dat Lex besluit dat dit een goed moment is om zijn supersoldaat te testen. Als Lois de aanval ziet, waardoor zij het volgende doelwit van Lex wordt, heeft Lex er echter geen rekening mee gehouden dat het verleden van de militair wel een roet in het eten kan gooien.
22 Phantom.

Nu Clark de supersoldaat van Lex heeft uitgeschakeld, moet Lex op zoek naar bloed van een andere ontsnapte gevangene uit de Phantom Zone, voor het activeren van zijn leger van supersoldaten. Clark ontdekt de reden waarom Lana Lex toen toch trouwde en wil zijn woede op Lionel los laten, maar wordt door de onbekende bongenoot op andere gedachten gebracht. Martha Kent besluit de onlangs vrijgekomen positie van gouverneur te aanvaarden. Ondertussen is Lois Lex op het spoor en gaat naar een dam om het geheime 33.1 lab van Lex te zoeken, maar wordt door een bewaker gevangen en fataal verwond. Dan als Chloe te hulp schiet, openbaren haar meteoorkrachten zich, maar wel met een hoge prijs voor Chloe zelf. Gelijkertijd wordt de auto van Lana met haar erin opgeblazen als zij op het punt staat Lex te verlaten. Lex heeft inmiddels de laatste Phantom Zoner gevonden en staat op het punt daarmee zijn leger van supersoldaten te activeren, maar de Zoner ontsnapt. Hierdoor komt het tot een heftige confrontatie tussen Clarke en Zoner, die niet best voor Clark afloopt...
2007

20:25 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.