16-07-08

Season 6; disc 1.

1

1 Zod.
Het eerste deel van het plan van Zod, nu in het lichaam van Lex om de aarde te overheersen is in werking en Clark is machteloos opgesloten in de "Phantom Zone", Zod's oude gevangenis, waar hij omringd wordt door wraaklustige misdadigers die door zijn vader zij gevangen genomen. Gelukkig krijgt hij onverwacht hulp van een bondgenoot Raya. Hierdoor weet Clark te ontsnappen, maar tegelijker tijd ook een aantal criminelen. Inmiddels weet Martha de gewonde Lois terug naar Metropolis te krijgen en Chloe ontmoet Jimmy Olsen. Ondertussen, gaat Zod verder met het tweede deel van zijn plan, en dat is de Aarde in een nieuw Krypton om te vormen. Ook heeft hij een plan voor Lana, en dat is om een erfgenaam te produceren.
2 Sneeze.
Nu Zod is verslagen en weer verbannen naar de "Phantom Zone", probeert Clark die zich schuldig aan de gebeurtenissen de troep op te ruimen. Echter door het vele werk bereikt hij zijn limieten en loopt een verkoudheid op. Alhoewel dit vervelend is ontwikkel hij hierdoor met behulp van Chloe een nieuwe kracht. Ook Lois ontwikkelt een nieuwe belangstelling en krijgt een baan. Ondertussen gaat er een nieuwe fase in de relatie tussen Lana en Lex, waar Clark hard achter komt als hij Lex moet redden die in een nieuw gevaar terecht is gekomen. Ondertussen komt Lionel erachter dat een oude vriend van Lex zich in Metropolis heeft gevestigd.
3 Wither.
Als Jimmy Chloe meeneemt naar een plek in het bos, waar veel jongeren romantiek opzoeken, wordt hun eerste innige kus verstoord door een ijselijke schreeuw. Dan na een korte zoektocht ontdekken ze het levenloze lichaam van een meisje, welke onder bizarre omstandigheden is omgekomen, maar dat haar vriend spoorloos is verdwenen. Chloe schakelt vervolgens Clark in, en samen die de jongen weet op te sporen. Echter de jongen blijkt besmet te zijn met zaden van buitenaarde vegetatie levensvorm. Deze buitenaardse levensvorm blijkt ook een van de criminelen te zijn die gelijk met Clarkt uit de Phantom Zone wist te ontsnappen. Ondertussen heeft Lois een ontmoeting met de steenrijke Oliver Queen en schrijft haar eerste stuk voor een boulevardblad over Green Arrow Bandit.
2007

20:36 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 6; disc 2.

2

4 Arrow.

Op een belangrijke gala-avond voor investeerders stelt Lionel senator Martha Kent met grote trom voor, als plots deze wordt verstoord door de Green Arrow Bandit, die Martha's waardevolle halsketting (geleend van Lionel) steelt. Lois die daar ook aanwezig is treed kordaat op en weet zo een spoor voor Clark te bewerkstelligen. Als Clark achter de Green Arrow Bandit aangaat, komt hij achter diens identiteit, maar ook zijn eigenlijke doel. Ondertussen valt Lois steeds meer voor de charmes van Oliver Queen, de relatie van Lana en Lex gaat een serieuze fase in en Lionel speelt zijn eerste kaart in een vreemd spel tussen hem en Lex uit.
5 Reunion.
Oliver Queen en Lex Luthor waren tijdens hun schooltijd op een exclusieve privéschool met elkaar in strijd. Want Lex en zijn toenmalige boezemvriend Duncan werden door Oliver en zijn rijke snobistische vrienden gepest. Op een dag steeg de rivaliteit ten top en moest Duncan dat met z'n leven bekopen. Nu, jaren later, ziet het ernaar uit dat iemand wraak wil nemen voor Duncans onfortuinlijke dood, als eerst de twee vrienden van Oliver onder mysterieuze omstandigheden om het leven komen. En er vervolgens mislukt aanslagen op Oliver en Lex worden gepleegd, besluit Clark zich er mee te bemoeien. Want Clark wil niet dat Lana en Lois iets overkomt, bovendien heeft hij ook bepaalde informatie van de satellieten van Oliver's bedrijf Queen Industries nodig en zo kan hij ook een oog je op Lois houden die weer op het reporterspad is.
6 Fallout.
De tweede van de zes criminelen, Zoner Barren die samen met Clark uit de Phantom Zone wisten te ontsnappen, manifesteert zich op Aarde, om wraak te nemen op Kal-El. Op zijn weg naar Kal-El maakt hij vele slachtoffers, maar moet zich ook steeds voeden met radioactiviteit. Ondertussen komt Clark erachter dat ook Raya haar weg naar de Kent-boerderij heeft gevonden. Na hun eerste confrontatie heeft Zoner zijn krachten verbruikt, maar weet die weer op te laden door de schijf van Zod te gebruiken die hij van Lex steelt.  Hierdoor probeert Raya, Clark te overtuigen dat hij toch de opleiding die Jor-El voor hem in gedachten had moet afmaken, maar Clark blijft twijfelen. Toch gaan ze samen naar het dode Fort Van Eenzaamheid om daar de finale confrontatie aan te gaan. Raya heeft namelijk een idee om het amulet van Jor-El te gebruiken dat Clark nu in zijn bezit heeft.

+ Smallville Legends: The Oliver Queen Chronicles (animated episode).

2007

20:34 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 6; disc 3.

3

7 Rage.
Op het moment dat het romantisch samenzijn tussen Lois en Oliver de volgende fase in lijkt te gaan verdwijnt Oliver spoorloos. Hierdoor denkt Lois denkt dat Oliver alle interesse in haar verloren heeft, maar Lois weet niet dat hij actie ondernam als de Green Arrow en daarbij levensgevaarlijk gewond raakte. Als Clark op zoek naar hem gaat komt hij achter een geheim. Oliver experimenteert namelijk met een geheim serum dat het lichaam supersnel kompleet herstelt. Echter, dit serum heeft wel een bijwerking. Tevens blijkt dat Oliver en Lex elkaar beconcurreren om het serum. Ondertussen gaat Lana naar de dokter omdat ze een aantal keren is flauwgevallen.
8 Static.

Nu Lana ontdekt heeft dat ze zwanger is van Lex, overweegt ze het hem te vertellen. Net op het moment dat ze dat wil doen verdwijnt Lex spoorloos. Niemand kan ook maar een spoortje van hem vinden en ook Lionel kan haar niet helpen, tot dat de ontvoerder zich bij haar meldt. Hij beweert Lex naar een ander frequentie (soort dimensie) te hebben ontvoerd en wil dat Lana het geheime 33.1 lab, waar Lex op mensen die met de meteoorregen zijn besmet experimenteert. Ondertussen is Clark naar Seatlle waar zich een aantal vreemde voorvallen hebben voor gedaan, die Chloe heeft opgespoord via de satellieten van Queen Industries. Daar heeft Clark weer een confrontatie met de derde van de zes ontsnapte criminelen. Echter Clark is geen partij voor hem en ook het amulet van Jor-El werkt niet. Toch wordt de crimineel verslagen, maar niet door Clark, maar door een onbekende met een nog grotere krachten dan Clark.
9 Subterranean.
De jonge Mexicaanse Javier is illegaal naar de V.S gekomen om zijn moeder te zoeken, maar wordt gedwongen om op de boerderij van Chad McNally, die zich naast de Kent-boerderij bevindt, te werken. Echter, Javier en zijn boezemvriend Francisco zijn van plan om aan McNally's slavernij te ontsnappen. Als ze op een avond eindelijk voldoende moed hebben verzameld, wagen ze een kans. Tijdens de ontsnapping worden ze door iets vreemds en geweldadig achtervolgd en Francisco verdwijnt in de maïsvelden op onverklaarbare wijze. Daarna komt Javier op de Kent-boerderij bij Clark terecht. En als Clark het verhaal van Javier hoor besluit hij het te onderzoeken. Zo vind Clark in het maïsveld een soort ondergrondse plek waar zich allemaal lichamen bevinden en laat de sheriff  McNally arresteren. Net als dit gebeurt verdwijnt McNally ook spoorloos en Chloe komt er achter dat LuterCorp eigenaar van de boerderij is, maar ook dat de boerderij twee geleden door de meteoorregen is getroffen.
10 Hydro.
Chloe heeft een strijd met roddel columniste Linda Lake, en snapt er vervolgens niets van als die de inhoud van een vertrouwelijk gesprek tussen haar en Lana over diens trouwplannen met Lex en haar gevoelens voor Clark publiceert. Dit maakt dat Clark weer gaat twijfelen over zijn gevoelens voor Lana, maar daar steekt Lex een stokje voor. Ondertussen vermoedt Lois dat de Green Arrow niemand minder dan haar eigen vriend Oliver is. Ze doet dan ook een beroep op Clark om dat te bewijzen. Clark stemt hiermee in, want zo kan hij zijn vriend beschermen. Dus samen bedenken ze een plan om Lois om de tuin te leiden. Het plan werkt, maar heeft wel een vreemde bijwerking op Lois en Clark. Inmiddels heet Lana besloten om met Lex te trouwen.

2007

20:31 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 6; disc 4.

4

11 Justice.
Clark krijgt onverwacht Bart Allen, de jongen die sneller beweegt dan hij (zie seizoen 4), op bezoek. Bart vertelt hem hij zijn bijzondere gaven niet langer voor criminele doeleinden gebruikt, en zich de laatste 2 jaar netjes heeft gedragen. Echter, al snel ontdekt Clark dat dit niet helemaal waar is. Bart a.k.a. Impulse werkt namelijk voor Oliver en dat doet hij niet alleen. Ook Aquaman en Cyborg (zie seizoen 5), waar Clark eerder ontmoetingen mee had doen dat en met z'n vieren vormen ze een soort team dat tegen Lex strijd en zijn 33.1 lab. Als Bart gevangen wordt genomen door Lex is Clark genoodzaakt met hen samen te werken. Zo weten ze Bart te bevrijden en het 33.1 lab te vernietigen, maar ze komen er ook achter dat LuterCorp er meerdere over de hele wereld heeft. Hierdoor besluit Oliver de "Justice League" op te richten, maar dat heeft wel een blijvend gevolg voor zijn relatie met Lois.
12 Labyrinth.
Als Clark op een avond in de schuur van de Kent-boerderij bezig is slaat zijn hond Shelby aan. Dan als Clark dit onderzoekt, wordt hij door iets onbekends aangevallen. En als hij later ontwaakt bevindt hij zich in een psychiatrische instelling. Zijn arts behandeld hem daar omdat Clark beweert van een andere planeet te zijn en over superkrachten beschikt. Alhoewel iedereen die hij probeert te overtuigen beweert dat hij aan waanvoorstellingen lijdt, blijft hij er toch tegen vechten. Gelukkig krijgt hij hulp van een onbekende die ook beweert van een andere planeet te zijn, maar wie is ook alweer die mysterieuze helper.
13 Crimson.
Het is Valentijnsdag en Chloe sleurt Clark mee naar de Talon in de hoop dat hij er op dat feestje een nieuwe vriendin ontmoet, waardoor zijn door Lana gebroken hart snel heelt. Heel toevallig heeft Jimmy een vergelijkbaar idee, en daarom Lois mee genomen. Beide hebben dan ook snel door dat Chloe en Jimmy hen proberen te koppelen. Natuurlijk gaan zij daar beide niet op in en koopt Lois uit frustratie een bijzondere lipstick voor haarzelf. Een met de geclaimde werking dat ze op de eerste man die ze ziet verliefd zal worden, maar niet wetende dat deze echt werkt. Dit maakt dat Lois helemaal smoor wordt op Clark en hem op allerlei sexy manieren probeert te verleiden, en tot ieders verbazing lukt dit ook. Beide zijn daarna geheel in de ban van elkaar en gedragen zich uitdagend en wild. Hierdoor besluiten Chloe en Jimmy de zaak te onderzoeken, waardoor Chloe er achter komt dat er "rode kryponiet" in het spel is. Alleen zijn beide nog wel te stoppen voordat er onherstelbare schade wordt aangericht.
14 Trespass.
Lana ontdekt dat ze een stalker heeft, als ze per telefoon een foto ontvangt van zichzelf , waarop ze zich aankleed, maar ook een belastend voorwerp in haar handen heeft. Hierdoor vertelt ze niet alles aan Lex en omdat Lex weg voor zaken weg moet, besluit ze tijdelijk elders onderdak te zoeken. In eerste instantie bij Chloe, maar als blijkt dat haar stalker haar daar ook weet te vinden op een wel héél verrassende locatie. Want door de recente gebeurtenissen heeft Lana een ander beeld over Clark gekregen en begint het e.e.a. te vermoeden dat het met de meteoorregen te maken kan hebben. Ondertussen heeft Lex een vreemde conversatie over Lana's baby.

2007

20:29 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 6; disc 5.

5

15  Freak.
Chloe ontdekt tijdens haar vrijgezellen uitje met Lana dat Tobias, een jongeman die blind werd tijdens de meteorietenregen en nu over de gave beschikt om "meteoorfreaks" te identificeren. Deze gave wordt misbruikt door Lex om mensen met speciale gaven te lokaliseren zodat hij in lab 33.1 experimenten op hen kan uitvoeren. Als Chloe en Clark hem hiermee confronteren ontkent hij natuurlijk alles, maar geeft daarna wel gelijk aan zijn dokter door dat hij weer een meteoorfreak heeft gevonden. Dan als Lana ook ontdekt wat Tobias z'n gave is, vreest ze dat hij Clark's geheim zal onthullen. Ze doet Tobias dan ook een bijzonder voorstel, maar zijn antwoord over Clark aan haar is een andere een schokkende onthulling. Ondertussen komen Clark en Jimmy erachter dat Chloe is ontvoerd geweest en niet omdat ze een getuige bij een voorval was.
16 Promise.
Het is de dag van het huwelijk tussen Lex en Lana. Die dag ontvangt Lex een telefoontje van de dokter die Lana voor hem behandeld en ermee dreigt om Lana de ware toedracht van haar zwangerschap te onthullen, maar Lex grijpt in. Chloe weet Clark te overtuigen dat hij echt niet wil dat Lana met Lex trouwt, waardoor hij besluit haar zijn geheim te onthullen. Lana moet echt zeker weten dat ze het huwelijk met Clark wil doorzetten en zet een plan in beweging om haar vermoedens over Clark bevestigt te krijgen. Echter, niets loopt als iedereen heeft geplant, want Lionel krijgt twee troefkaarten in handen. Lionel besluit deze gelijk uit te spelen, waardoor Lana toch met Lex trouwt.
17 Combat.
Clark en Chloe vinden nog een ontsnapte uit "Phantom Zone", genaamd Titaan. Titan is tevens de ster van een geheime en illegale vechtclub met meteoorfreaks, die zijn gevechten tot de dood op Internet zet, tegen hoge betaling. Als Clark en Chloe bezig zijn dit te onderzoeken, komt Lois er ook achter. Daar Lois wanhopig op zoek is naar een verhaal voor het boulevardbad waar ze voor werkt, besluit zij dit in haar eentje ook te onderzoeken. Echter tijdens haar onderzoek wordt ze betrapt, waarna zij in de ring wordt gezet. Inmiddels heeft Clark weten binnen te komen als supervechter om het tegen Titaan op te nemen. Lana is wat depressief na het huwelijk en niet lang daarna vind Lex haar op de grond, waarna blijkt dat er complicaties zijn met haar zwangerschap.
18 Progeny.
Het blijkt dat niet alleen Chloe door de meteoren is besmet, maar ook haar moeder. Echter, Chloe's moeder is al 12 jaar in een katatomische staat. Dan ontdekt Lex via experimenten van lab 33.1 dat de moeder van Chloe speciale capaciteiten om meteoorfreaks te besturen heeft en dwingt haar om hem in ruil voor het leven van Chloe te helpen. Natuurlijk kan de moeder van Chloe dit niet laten gebeuren, waardoor zij haar speciale capaciteiten gebruikt om te ontsnappen met hulp van Chloe en Clark. Ondanks dat zij weet is dat de drugs van lab 33.1 maar 24 uur werkt. Dit maakt dat ze weer terug valt in haar katatomische staat, maar niet voor ze toch even haar inmiddels opgegroeide dochter leert kennen.

2007

20:27 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 6; disc 6.

6

19 Nemesis.
Lex wordt opgesloten in één van zijn geheime projecten door een verwarde en wanhopige vrouw die hij haar echtgenoot ontvoerde opeist. Zij dreigt om het geheime project, inclusief laboratorium te vernietigen, met Lex erbij tenzij Lex haar echtgenoot produceert. Lionel die bij de ontvoering zwaar gewond raakte vraagt Clark Lex te redden, want volgens hem staan er belangrijkere dingen op het spel. Echter als Clark een reddingspoging onderneemt, raakt hij door de waanzin van de vrouw eveneens opgesloten. Normaal is dit geen probleem, maar in de tunnels van het geheim project bevindt zich veel kryptoniet, waardoor Clark geen van zijn krachten kan gebruiken. Dit maakt dat Lex zijn vermoedens over Clark worden ontkracht. Ondertussen speelt Lana een echt Lutherachtig spel door Lionel onder druk te zetten om er achter te komen waarom hij haar dwong met Lex te trouwen.
20 Noir.
Als Jimmy in de kelder van de Daily Planet een verrassing aan Chloe wil laten zien, horen ze een pistoolschot en vinden Lana in een plas met bloed. Ze bellen gelijk voor hulp, terwijl Jimmy foto's van de misdaadscene neemt, waarbij ook een van de vluchtende dader. Als Jimmy even later de foto's op de computer aan het zetten is wordt hij bewusteloos geslagen. Dan, terwijl Jimmy bewusteloos is, heeft hij een droom over Smallville in de jaren '40. Daar zou Clark een verslaggever zijn geweest bij de Daily Planet, Lana een Fame Fatale die de dood van haar machtshongerende Lex plant, en Lois is zangeres in de nachtclub van Lionel. Ondertussen weet Lois een bewijsstuk van de plaats deze misdaad te ontvreemden en heeft daardoor een vreemde ontmoeting met Lionel en Chloe komt er achter wat Lana aan het doen is en wat voor doel zij heeft. Lana zelf hoort tot haar verbazing van de dokter dat ze nooit zwanger is geweest.
21 Prototype.
Het blijkt dat Lex toch de militair in handen heeft, waar de vrouw op zoek naar was die hem ontvoerde. Lex heeft de militair die officieel in Afghanistan was overleden omgebouwd tot een "supersoldaat" m.b.t. meteoorfreaks en de Phantom Zone DNA van Titan. Dan dreigt de gouverneur, die door Lex is omgekocht, het geheime project te onthullen. Dit maakt dat Lex besluit dat dit een goed moment is om zijn supersoldaat te testen. Als Lois de aanval ziet, waardoor zij het volgende doelwit van Lex wordt, heeft Lex er echter geen rekening mee gehouden dat het verleden van de militair wel een roet in het eten kan gooien.
22 Phantom.

Nu Clark de supersoldaat van Lex heeft uitgeschakeld, moet Lex op zoek naar bloed van een andere ontsnapte gevangene uit de Phantom Zone, voor het activeren van zijn leger van supersoldaten. Clark ontdekt de reden waarom Lana Lex toen toch trouwde en wil zijn woede op Lionel los laten, maar wordt door de onbekende bongenoot op andere gedachten gebracht. Martha Kent besluit de onlangs vrijgekomen positie van gouverneur te aanvaarden. Ondertussen is Lois Lex op het spoor en gaat naar een dam om het geheime 33.1 lab van Lex te zoeken, maar wordt door een bewaker gevangen en fataal verwond. Dan als Chloe te hulp schiet, openbaren haar meteoorkrachten zich, maar wel met een hoge prijs voor Chloe zelf. Gelijkertijd wordt de auto van Lana met haar erin opgeblazen als zij op het punt staat Lex te verlaten. Lex heeft inmiddels de laatste Phantom Zoner gevonden en staat op het punt daarmee zijn leger van supersoldaten te activeren, maar de Zoner ontsnapt. Hierdoor komt het tot een heftige confrontatie tussen Clarke en Zoner, die niet best voor Clark afloopt...
2007

20:25 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |